CRIANZA

Fajtajellegzetesség: 91% Tempranillo, 8% Garnacha, 1% Mazuelo
Kiszerelés: 0,75 cl
Alkohol tartalom: 13,5 %
Gyártási folyamat:

A Beronia Crianza esetében a szőlőszüret október elején kezdődik. A szüret után a szőlőket néhány napig hűtve héjon áztatják, annak érdekében, hogy megfelelő aromákat és színt lehessen kinyerni a szőlőszemekből, de ne sok csersavat. Nem tannin hangsúlyos bor. Az alkoholos erjedés alacsony hőfokon történik, folyamatosan 26 fok alatt. A hordó dongái amerikai tölgyből, a hordó végei pedig francia tölgyből készültek.
A bort 12 hónapos hordós érlelés majd palackozás után még további 3 hónapot pihentetik.

Jellemzők:

A Beronia Crianza 2015 egy tiszta, világos meggypiros színű bor. Illatában friss kakukkfű és rozmaring aromákkal, a gyümölcsös jegyek mellett mint a meggy és a kékáfonya fűszeres aromák is megjelennek, mint rozmaring és kakukkfő,. Ezen kívül felfedezhetjük a narancs és fahéj illatát is. Kóstolva ugyanezt a komplexitást érezzük, diszkrét vaníliás és a tejcsokoládés ízekkel. Nagy testű, telt kortyú, hosszú lecsengésű bor.

Fogyasztási javaslat:

A bort 15 és 17 fok között ajánljuk sült húsokhoz elfogyasztva

Fogyasztása 2022 előtt ajánlott.

RESERVA

Fajtajellegzetesség: 94% Tempranillo, 4% Graciano, 2% Mazuelo
Kiszerelés: 0,75 cl
Alkohol tartalom: 14%
Gyártási folyamat:

A legöregebb szőlőtőkékről szedett, válogatott legszebb szőlőszemekből készült bor. A szőlőszemek lassú kontrollált erjesztési folyamatokon mennek keresztül az optimális aromák és szín elérése érdekében. A Beronia Reserva bor amerikai és francia tölgyből készült hordókban érlelődik 20 hónapot. Az amerikai tölgy édes, vaníliás kókuszos karaktert kölcsönöz, míg a francia tölgy enyhén fűszeres jelleget ad a bornak, így teremtve meg a tökéletes egyensúlyt.
A Beronia Reserva 2015 decemberében lett palackozva, majd minimum további 18 hónapig palackban erjedt.

Jellemzők:

Beronia Reserva 2013 mély meggy szín, gránátos reflexekkel rendelkezik. Illatában fekete gyümölcsök fedezhetők fel, mint a szeder. Nagy csokor fűszerek mint a fahéj és cédrus érezhető karakterében. Kóstolva lágy, érett és kerek.
Vibráló savak egyensúlyt teremtenek a gyümölcsök és az érlelési aromák között.
Friss, komplex hosszú lecsengésű bor.

Fogyasztási javaslat:

A bort 15 és 17 fok között ajánljuk vörös húsokhoz, sült húsokhoz, érett sajtokhoz vagy csokoládé desszertekhez elfogyasztva.

Fogyasztása 2030 előtt ajánlott.

GRAN RESERVA

Fajtajellegzetesség: 97% Tempranillo, 3% Graciano
Kiszerelés: 0,75 cl
Alkohol tartalom: 14%
Gyártási folyamat:

A Beronia Gran Reserva 2010 a legöregebb Tempranillo és Graciano szőlőtökékről nagy gondossággal szüretelt szőlőszemekből készült.
Az erjedés precízen kontrolált körülmények között ment végbe 26-28 fok között.
28 hónapot francia tölgyfa hordókban érlelődik és további 36 hónapot pihentetik palackban is a teljes komplexitás legjobb forma elérése érdekében.

Jellemzők:

A Beronia Gran Reserva 2010 egy mélyvörös színű bor. Illatában számtalan aroma megjelenik az epertől az áfonyán át a kakaóig. Kóstolva gyümölcsök és mogyoróíz robban a szájban, érett, kerek tanninal kerekké téve a bort.
Ízében nagyon hosszú, komplex, kiegyensúlyozott, rendkívüli bor.

Fogyasztási javaslat:

A bort 15 és 17 fok között ajánljuk vörös húsokhoz és sültekhez elfogyasztva.

Fogyasztása 2024 előtt ajánlott.