A Várda Drink Zrt. elkötelezett a kulturált italfogyasztás iránt. A web oldal csak 18 éven felüliek számára elérhető

RÓLUNK

Várda-Drink

A Várda-Drink csoport a magyar szeszesital piac egyik legnagyobb szereplője, széles termékskálájával a magyar pálinka piac egyik meghatározó gyártó cége. Történetünk 1922-ben kezdődött Kisvárdán, a cég jogelődjeként jegyzett Szabolcsi Gazdák Szeszfinomító Szövetkezetében, melyet Diner István alapított, vezetett és fejlesztett 1941-ig. A gyár az évek során sok változáson esett át, először az 1950-es államosítás, majd az 1993- ban bekövetkezett privatizáció határozta meg működését. A cég nevet és tulajdonost is váltott, a Várda-Drink Részvénytársaság a management, valamint dolgozói tulajdonába került. A 2006. év végétől már Zrt.-ként működő cégcsoport életében 2007-ben tulajdonosváltás történt, ennek köszönhetően portfoliónk jelentősen átalakult. A Kisvárdán működő gyárban szeszesital-gyártás folyik, az italgyártó és palackozó üzemeinkben. Pálinkáinkat saját pálinkafőzdénkben, korszerű lepárlási technológiával állítjuk elő Vásárosnaményban. Termékeinket kereskedő cégünk, a Drinker Kft. értékesíti - a magyar és nemzetközi üzletláncokon kívül számos nagykereskedőn, illetve saját kiskereskedelmi üzleteinken keresztül. Jól felépített, teljes lefedettséget biztosító értékesítési hálózatunk segítségével termékeink eljuthatnak az ország minden pontjára.
A VÁRDA-DRINK célja a kultúrált italfogyasztás és a pálinka különlegességének hirdetése

 • 1917

  Kisvárda a századforduló táján gyorsan fejlődő, pezsgő életet élő kisváros volt, környezetének vitathatatlan központja. Abban az időben minden környékbeli nagyobb birtokon szeszgyárat alapítottak, amelyek nagyrészt burgonyaszeszt állítottak elő. Ezen a vidéken ugyanis a burgonya volt az a termék amiből mind az uradalom, mind a kisgazda pénzhez jutott. A sok szeszfőzde egyike volt a Felső-szabolcsi Központi Szeszfőző Szövetkezet kisvárdai üzeme, amely 1917-től működik.

 • 1922

  Az akkori érvényben lévő törvény értelmében megkezdte működését az Országos Szeszértékesítő Rt. Attól kezdve nyersszeszt Magyarországon nem volt szabad forgalomba hozni. Azon szeszgyáraknak, melyeknek szeszfinomító berendezésük nem volt , ipari szeszfinomító telepekre kellett beszállítani a szeszt. Szabolcs vármegyében ekkor ötven olyan szeszgyár működött, amely finomítóval nem rendelkezett, kézenfekvő volt tehát, hogy egy nagyot létesítsenek. Ezt ismerte fel Diner István, aki jól képzett sokoldalú ember volt, aki a földbirtokosokat és kereskedőket összefogta és rá bírta őket a szövetkezet megalapítására. Ez lett a Szabolcsi Gazdák Szeszfinomító Szövetkezete, amely 1922-ben alakult.

 • 1929

  1929-ben megépült a magasabb szeszfinomító épület. Egy 24 óránként 150 hektoliter teljesítményű dehidráló berendezés használatbavételét követően megkezdték a tiszta szesz gyártását.

 • 1944

  A VÁRDA – DRINK Rt. Jogelődje nagyon megszenvedte a háborús éveket. Kisvárda katonai kiürítésekor, 1944 őszén – régi dolgozók elmondása alapján – a németek „fel akarták robbantani a finomítót és így megsemmisíteni az itt tárolt kétszáz vagonnyi szeszt.

 • 1970

  1970-ben megkezdődött az italpalackozás, igaz csak kézi erővel, de ez adta meg az alapját, hogy 1971-ben már huszonegy féle termék gyártására, illetve ital palackozására volt lehetőség. Ebben az évben a Gazdasági Bizottság megszüntette a Szeszipari Országos Vállalatot. A Kisvárdai Szeszipari Vállalathoz hozzákapcsolják a sárospataki kereskedelmi telepeket, valamint a vásárosnaményi bor- és gyümölcsszesz-főzdét, melyek napjainkban is működnek.

 • 1991

  Jogilag a Kisvárdai Szeszipari Vállalat 1991.december 31.-i dátummal alakult át zártkörű részvénytársággá. Cégünk jelenleg is ebben a jogi formában működik. Ugyancsak ebben az évben hozták létre a Drinker Kft.-t, amely a cég kereskedelméért felelős mindmáig.

 • 1995

  Az 1995 –ben életbe lépett jövedéki törvény szigorú követelményeket támasztott a céggel szemben. Ezeknek a Várda – Drink Zrt. megfelelt. A belföldi piacra szánt termékeknél zárjegyet alkalmazott. Nagyobb figyelmet fordítottak a védjegyoltalomra amelynek célja, hogy termékeink jól felismerhetők, azonosíthatók legyenek.

 • 2007

  Zrt.-ként működő cégcsoport életében 2007-ben tulajdonosváltás történt, ennek köszönhetően portfoliónk jelentősen átalakult. Cégünk tulajdonosai és vezetői a tradíciót szem előtt tartva a kifogástalan és megbízható minőség elkötelezettei. A minőséget illetően nem ismerünk kompromisszumot!